Monday, January 28, 2008

Butter Rolls *



We recently bought high gluten flour to make fresh pasta, and this recipe featured on the pack.
These simple rolls are fine for breakfast. They are not too sweet and will go well with your favorite marmalade.









For 6 rolls

- 180gr flour (high gluten, "カメリア" in Japan)
- 3gr dry yeast
- 20gr sugar
- 1 egg, beaten
- 55-60ml water
- 30ml milk
- 2,5gr salt (1 teaspoon)
- 25gr butter, softened



It is important that all your ingredients be at room temperature, don't forget to take out the egg from the fridge several hours before you start. You can also slightly warm up the water and milk.

In a large bowl, mix flour and yeast and sugar, and make a well.
Add half of the beaten egg, then tepid water and milk and work the dough with one hand.
When it starts not to be sticky anymore (after about 10min) add the softened butter (in 2-3 times), and the salt.
Mix and knead the dough for another 20 minutes on a flat surface (30 minutes total, yes, it is ward work!).
Form a ball with the dough, cover with a cloth and let it rise inside your closed oven until it has at least doubled in size. We set our oven to 35 degrees/ 1 hour for this step.


Divide the dough into 6 triangles and roll them out as on the photo. You can stretch them out with your hands to help forming elongated triangles. Roll each triangle on itself, starting from the large side.
Put the rolls back into the oven to rise a bit more. We set our oven to 40 degrees for 30-40min.
Of course you can rise your dough without heat, it will just take a little longer.
Take the rolls out from the oven (to a draft-free place) and preheat to 210 degrees.
Brush the rolls with the remaining half of the beaten egg, put them in the oven on the middle shelf, and lower the temperature to 190 degrees.
Bake for 10-15min (13min was OK for us).


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De simples petits pains au beurre pour le petit déjeuner.

Pour 6 petits pains

- 180gr de farine de gluten
- 3gr de levure sèche
- 20gr de sucre
- 1 oeuf
- 55-60ml d'eau
- 30ml de lait
- 2,5gr de sel (1/2 c. café)
- 25gr de beurre ramoli





Avant de commencer assurez-vous que tous les ingrédients soient à température ambiante. N'oubliez pas de sortir l'oeuf du réfrigerateur plusieurs heures avant. L'eau et le lait doivent également être tièdes.

Dans un grand saladier, mélangez la farine, le sucre et la levure, et faites un puits.
Ajoutez l'eau et le lait, la moitié de l'oeuf battu, mélangez du bout des doigts et travaillez ensuite la pâte avec une main.
Lorsque la pâte ne colle plus à la main (après environ 10 minutes), ajoutez le sel, et le beurre ramoli en 2-3 fois.
Mélangez et continuez à pétrir cette pâte sur une surface plate pendant encore 20 minutes.
Formez une boule, remettez-la dans le saladier et couvrez avez un torchon.
Faites lever la pâte dans votre four fermé jusqu'à ce qu'elle ait au moins doublé de volume. Si vous le pouvez, réglez votre four sur 35 degrés, pendant une heure. Vous pouvez bien sur faire lever la pâte sans chaleur, cela prendra juste un peu plus longtemps.
Une fois levée, divisez la pâte en six triangles et étalez-les comme sur la photo. Roulez chaque triangle sur lui-même pour former les petits pains.
Remettez-les dans le four fermé pour les faire lever une seconde fois. A 40 degrés il faudra environ 45 minutes.
Sortez les petits pains du four et mettez-les à l'abris des courants d'air. Préchauffez votre four à 210 degrés.
A l’aide d’un pinceau de cuisine, enduisez les petits pains avec le reste d'oeuf.
Enfournez à hauteur moyenne et réduisez la chaleur à 190 degrés.
Faites cuire pendant 10 à 15 minutes selon votre four (13 minutes pour nous).

2 comments:

Anonymous said...

va être fait prochainement, enfin dès que j'aurai le temps!
Ger

Marie W said...

Bonne chance alors!