Thursday, January 25, 2007

Chicken balsamic


A simple week-day dinner.

For 3 persons:
- a big knob of butter (or olive oil)
- 3 small chicken breasts, boneless, sliced
- 1 small onion, finely chopped
- mushrooms (as many as you want)
- 1/2 glass white wine
- about 1/2 glass water
- salt, pepper
- 1 tablespoon honey
- 3 tablespoons balsamic vinegar
- baby spinach (a handfull)

Heat up half of the butter in a frying pan and saute' the chicken until well browned (a bit at a time, without overcrowding the pan) with salt and pepper. Remove the chicken from the pan and set it aside while you cook the other ingredients.
Heat up the rest of the butter and slowly cook the onions (10min). Add the mushrooms, then the whine, a bit of water for the juice, more salt and pepper, honey, balsamic vinegar. Put back the chicken in the pan and let it cook for 5 more minutes. Add the spinach, and it's done!

4 comments:

Anonymous said...

Encore une recette que je vais reconsulter prochainement. Et en plus si je mets mon curseur au bon endroit sur le mot que je ne connais pas, on me donne même la traduction! Je n'ai même plus de sortir mon dico ou d'aller sur le traducteur! Super! C'est nouveau ça ou je viens de m'apercevoir que maintenant?
PS: les graines de bonsais commencent à germer! Cela aussi super!
Ger

Anonymous said...

Ah bon? Je pense que c'est nouveau et que ca vient de ton ordinateur, parcequ'ici on n'a rien change'. Le progres, le progres.

Le bonsai a passe' la premiere etape? C'est bien.

Anonymous said...

Ayant eu 2 invités hier soir, j'ai fait cette recette accompagnée de riz basmatique. A été très appréciée. merci pour les idées.
Ger

Anonymous said...

De rien, de rien...