These puddings are a classic of Chinese restaurants, and with this very easy recipe they will taste exactly the same, just try!
Serves 4
- For the puddings:
500ml milk
6g gelatin sheets
- For the sauce:
50g sugar
50ml water
1 tablespoon Amaretto liquor
- about 200g litchies or mango (or other if not available).
Soak the gelatin sheets in cold water for 5 minutes.
Heat up about 75ml of the milk in a saucepan until just warm, not boiling. Squeeze out the water from the gelatin sheets and melt them in the warm milk. When melted, add the rest of the milk and mix well. Divide between 4 cups and refrigerate for a few hours or over night.
For the sauce, heat up the sugar and water in a saucepan until the sugar is melted. Let it cool down and add the Amaretto. Mix well. You can keep this sauce at room temperature.
Take the puddings out from the fridge 15min before serving.
Lay the fruit on the puddings and pour two tablespoons of Amaretto sauce over it.
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Puddings de lait à l'Amaretto
Pour 4 personnes
- Pour les puddings:
500ml de lait
6g de feuilles de gélatine
- Pour la sauce
50g de sucre
50ml d'eau
1 c.soupe de liqueur d'Amaretto
- Environ 200g de litchies ou de mangue (ou autre fruit)
Faites tremper la gélatine dans de l'eau froide pendant 5 minutes.
Chauffez environ 75ml de lait (prélevés sur les 500ml) dans une petite casserole sans le faire boullir, et faites-y fondre la gélatine essorée. Ajoutez le reste du lait froid et mélangez. Répartissez dans des coupelles et réfrigérez pendant quelques heures ou toute une nuit.
Pour la sauce, faites chauffer l'eau et le sucre jusqu'à ce que ce dernier ait fondu, et laissez refroidir. Ajoutez ensuite la liqueur d'Amaretto et mélangez. On peut garder cette sauce à température ambiante.
Sortez les puddings du frigo environ un quart d'heure avant de les servir. Ajoutez les fruits et deux cuillères de sauce sur chaque coupelle.
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